Kołobrzeski szprot w pomidorach
Nautus
Ta mała, lecz pełna wyśmienitych smaków i wartości odżywczych ryba, tym razem zanurzona w delikatnym sosie pomidorowym, z domieszką suszonych warzyw, aromatów i przypraw. Klasyczne połączenie w kolorze czerwonym, na pewno doda energii do działania i nowych wyzwań.
Szprot* (70 % przed sterylizacją), sos pomidorowy (30 % przed sterylizacją) (woda, koncentrat pomidorowy 15 %, cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, ocet spirytusowy, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy), sól, przyprawy, warzywa suszone (marchew, seler, cebula, por, natka pietruszki), aromat, koncentrat papryki, regulator kwasowości: kwas cytrynowy). Może zawierać: zboża zawierające gluten, soję, mleko (łącznie z laktozą), jaja. *Szprot (Sprattus sprattus), złowione w morzu, obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27IIID.
Opakowanie zawiera 2 porcje.
Wartość odżywcza | na 100g | na 125g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 453 kJ / 109 kcal | 770 kJ / 185 kcal |
Tłuszcz | 6,3 g | 11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g | 2,4 g |
Węglowodany | 2,5 g | 4,3 g |
w tym cukry | 2,5 g | 4,3 g |
Białko | 10 g | 17 g |
Sól | 1,5 g | 2,6 g |
Masa netto: 170 g
Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii umieszczone na spodzie puszki. Przechowywać w temperaturze od +4°C do +25°C w suchym miejscu.
Producent**
Wyprodukowano z radością dla Kołobrzeskiej Grupy Producentów Ryb sp. z o.o. przez Contimax S.A., oddział w Bochni, ul. Karosek 37, 32-700 Bochnia (A) lub BMC Seafood Sp. z o.o., ul. Przemysłowa 14, 84-120 Władysławowo (B). **Oznaczenie literowe (A lub B) przy numerze partii.
Powiązane produkty
Wędzone filety ze śledzia bałtyckiego w oleju rzepakowym
Najpopularniejsza bałtycka ryba w wędzonej odsłonie, po mistrzowsku przyrządzona w oleju. Idealna na szybką i wartościową przekąskę. Zawartość filetów rybnych w konserwie aż 75%!
Podwędzany szprot bałtycki w oleju rzepakowym
Podwędzany szport bałtycki w oleju. Dla miłośników ryb, którzy cenią sobie wędzony smak w delikatniejszym wydaniu. Zawartość ryby w konserwie aż 75%!
Kołobrzeski śledź w musztardzie
Przyjemnie miękki, tłusty, lecz zdrowy i wyrazisty śledź w połączeniu z sosem musztardowym, to gwarancja bogatych i zaskakujących smaków. Zdrowie w kolorze musztardowym.
Kołobrzeska stornia z warzywami zielonymi
Tajemnicza ryba z głębi morza o białym, soczystym mięsie i delikatnie maślanym smaku w zaskakująco dobrym towarzystwie zielonych warzyw. Razem stanowią wyśmienite połączenie.